KBC Offline Quiz Answers Today (20 December 2021) : Kaun Banega Crorepati Play Along 24×7 Quiz Answers [Live Update]

By · Amresh Mishra · 3 hours ago

KBC Offline Quiz Answers Today 29 October 2021

Q 1. Where are Asiatic lions founds in the wild?

A. Western Ghats
B. Ranthambhore
C. Gir Forest
D. Kaziranga

Answer – Gir Forest

Q 2. Which of the following places is known as the “Mecca of India Football”?

A. Kolkata
B. Delhi
C. Mumbai
D. Himachal Pradesh

Answer – Kolkata

Q 3. In June which state agreed to form an Economic Advisory Council with Easther and Raghuram Rajan?

A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Telangana

Answer – Tamil Nadu

Q 4. Name the only lake in Scotland which is actually called a lake instead of loch?

A. Menteith
B. Morar
C. Sheil
D. Katrine

Answer – Menteith

Q 5. What is speciality of a sword-billed hummingbird?

A. Smallest bird in the world
B. Lives only in Antarctica
C. Bill is longer than its body
D. Cannot fly

Answer – Bill is longer than its body

Q 6. All Mammals and birds are capable of generating the internal heat ans are classed as?

A. Red-Blooded
B. White-Blooded
C. Poikilotherms
D. Homoiotherms

Answer – Homoiotherms

Q 7. In which year India changed over to the decimal system of coinage?

A. 1957
B. 1958
C. 1968
D. 1970

Answer – 1957

Q 8. What’s the ammount of iron present in each gram of Haemoglobin?

A. 4.47 mg
B. 3.57 mg
C. 3.43 mg
D. 3.47 mg

Answer – 3.47 mg

Q 9. Decan Educational Society founded which of the following college at pune in 1855?

A. Fergusson College
B. Deccan College
C. V.G. Vaze Kelkar College
D. Ruia College

Answer – Fergusson College

Q 10. Which of the followng novel is written by Yann Martel?

A. Diplomacy
B. History
C. We the People
D. Life of Pi

Answer – Life of Pi

KBC Offline Quiz Answers Today 28 October 2021

Q 1. Which of these paintings belong to the Gupta period?

A. Freehand
B. Warli
C. Ajanta
D. Canvas

Answer – Ajanta

Q 2. What was the name of the first cloned sheep?

A. Dolly
B. Molly
C. Jolly
D. Polly

Answer – Dolly

Q 3. Which “Costa” lies on the Spanish coast north of Barcelona?

A. Costa Blanca
B. Costa Brava
C. Costa Tropical
D. Costa de Almeria

Answer – Costa Brava

Q 4. Among the following which is the highest biodiversity country?

A. Canada
B. India
C. Brazil
D. England

Answer – Brazil

Q 5. In which Indian state did the game of Polo Originate?

A. Manipur
B. West Bengal
C. Sikkim
D. Kerala

Answer – Manipur

Q 6. Among the following which state does not have western meadowlark as the state bird?

A. Montana
B. Kansas
C. Nebraska
D. Nigeria

Answer – Nigeria

Q 7. In which year the first wholly Indian Bank was Set up in India?

A. 1896
B. 1894
C. 1885
D. 1875

Answer – 1894

Q 8. Pulses are a good source of which of the following?

A. Carbohydrate
B. Vitamin
C. Protein
D. Fat

Answer – Protein

Q 9. Ujh river is a tributary of wich of these rivers?

A. Idus
B. Sutlej
C. Ganga
D. Ravi

Answer – Ravi

Q 10. Which of the following author wrote the book “One Life is Not Enough”?

A. Baba Amte
B. Jawaharlal Nehru
C. K Natwar Singh
D. Anna Hazare

Answer – K Natwar Singh

KBC Offline Quiz Answers Today 27 October 2021

Q 1. Where are Marsupials mostly found?

A. Brazil
B. China
C. Australia
D. India

Answer – Australia

Q 2. Which is the first tiger reserve in india to officially introduce a mascot, which has been names Bhoorsingh the Barasingha?

A. Kanha Tiger Reserve
B. Bandhavgarh Tiger Reserve
C. Sunderbans Tiger Reserve
D. Corbett Tiger Reserver

Answer – Kanha Tiger Reserve

Q 3. What is the FDI limit permitted under the automatic route for renewable energy projects?

A. 25%
B. 125%
C. 100%
D. 75%

Answer – 100%

Q 4. Which nation hosted the 21st Commonealth Games in 2018?

A. Australia
B. India
C. Canada
D. Scotland

Answer – Australia

Q 5. The city of Timbuktu is located in which coutry?

A. China
B. Japan
C. Mali
D. Nepal

Answer – Mali

Q 6. A country that does not have a territory connected to an ocean or whose coastlines lie on edorhelic basin is referred as?

A. Marine Regions
B. Tripple-Landlocked
C. Double-LandLocked
D. LandLocked

Answer – LandLocked

Q 7. Who developed the Human Development Index?

A. Mahbub-Ul-Haq
B. Amartya Sen
C. Adam Smith
D. Friedrich Hayek

Answer – Mahbub-Ul-Haq

Q 8. Which of the Following disease is caused due to the high level of uric acid in the blood?

A. Malaria
B. Gout
C. Diarrhea
D. Asthma

Answer – Gout

Q 9. Banabhatta has written which of the following Sanskrit Novel?

A. Malavikagnimitra
B. Meghaduta
C. Kadambari
D. Matyashstra

Answer – Kadambari

Q 10. The SamVeda has traced the origin of which of the following Indian Art?

A. Dance
B. Music
C. Drama
D. Drawings

Answer – Music

KBC Offline Quiz 24×7 Answers Today 26 October 2021 – English Version

Q1) Which Bollywood personality has launched an online platform called ‘Pravasi Rozgar’ to help migrants find jobs?

Answer: Sonu Sood

Q2) Paris is the capital of which country?

Answer: France

Q3) How many molar teeth does an adult human normally have?

Answer: 12 molar teeth

Q4) What was the longest recorded point in the history of tennis?

Answer: 29 minutes

Q5) Which of the following book is written by Chetan Bhagat?

Answer: One arranged murder

Q6) From where do male mosquitoes get their food?

Answer: sap of plants

Q7) Which is the first High Court of India to start live streaming of court proceedings?

Answer: Gujarat High Court

Q8) St. David, St. Thomas and St. James Park railway stations are in which city of England?

Answer: Exeter

Q9) Which European country has the largest number of lakes?

Answer: Finland

Q10) The phase of heavy industrialization was started in which plan?

Answer: 2nd Five Year Plan

KBC Offline Quiz 24×7 Answers Today 26 October 2021 – Hindi Version

Q1) किस बॉलीवुड हस्ती ने प्रवासियों को नौकरी खोजने में मदद करने के लिए ‘प्रवासी रोजगार’ नामक एक ऑनलाइन प्लेटफॉर्म लॉन्च किया है?

Answer: सोनू सूद

Q2) पेरिस किस देश की राजधानी है?

Answer: फ्रांस

Q3) एक वयस्क मनुष्य के सामान्य रूप से कितने दाढ़ के दांत होते हैं?

Answer: १२ दाढ़ के दाँत

Q4) टेनिस के इतिहास में सबसे लंबे समय तक रिकॉर्ड किया गया पॉइंट कितने मिनट का था?

Answer: २९ मिनट

Q5) निम्नलिखित में से कौन सी किताब चेतन भगत द्वारा लिखी गई है?

Answer: वन अरेंज्ड मर्डर

Q6) नर मच्छर अपना भोजन कहा से ग्रहण करते हैं?

Answer: पौधों का रस

Q7) अदालती कार्यवाही की लाइव स्ट्रीमिंग शुरू करने वाला भारत का पहला उच्च न्यायालय कौन सा है?

Answer: गुजरात उच्च न्यायालय

Q8) सेंट डेविड, सेंट थॉमस और सेंट जेम्स पार्क रेलवे स्टेशन इंग्लैंड के किस शहर में हैं?

Answer: एक्सेटर

Q9) किस यूरोपीय देश में सबसे अधिक झीलें हैं?

Answer: फिनलैंड

Q10) भारी औद्योगीकरण का चरण किस योजना में शुरू किया गया था?

Answer: दूसरी पंचवर्षीय योजना

KBC Offline Quiz Answers Today 25 October 2021 [Live] – KBC 24*7 Quiz Answers Today

  1. D
  2. C
  3. D
  4. B
  5. A
  6. D
  7. C
  8. D
  9. C
  10. B

KBC Offline Quiz Answers Today 22 October 2021 [Live] – KBC 24*7 Quiz Answers Today

Q 1. In FY21, fresh cut jasmine flowers, bouquets and other traditional flowers were exported to countries such as the US, UAE, Singapore, among others from which state?

A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer – Tamil Nadu

Q 2. What is the Physical basis of life called?

A. Protoplasm
B. Cytoplasm
C. Organelles
D. None of These

Answer – Protoplasm

Q 3. Which bank is the first to introduce ATM in India?

A. ICICI
B. HDFC
C. SBI
D. HSBC

Answer – HSBC

Q 4. Who recently completed Golden hat-trick at Archery World Cup?

A. Atanu Das
B. Deepika Kumari
C. Pravin Jadhav
D. Tarundeep Rai

Answer – Deepika Kumari

Q 5. Which county is called “Land of Fire and Ice”?

A. Iceland
B. Scotland
C. New Zealnad
D. Ireland

Answer – Iceland

Q 6. What are the names of the two identical long tailed macaques cloned by the Chinese Scientist?

A. Rongla and Shamone
B. Long Hong and Zhua Zhua
C. Zhong-Zhong and Hua Hua
D. Tailong and Shanua

Answer – Zhong-Zhong and Hua Hua

Q 7. Which of the Following book is written by Nirad C. Choudhury?

A. A Passage to England
B. Asian Drama
C. The Alchemist
D. We the People

Answer – A Passage to England

Q 8. Which Buddhist Council was held in Kashmir?

A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Answer – Fourth

Q 9. Which is the Smallest and Southernmost region of Mainland Portugal, known primarily for tourism?

A. Algarve
B. Azores
C. Madeira Islans
D. Alentejo

Answer – Algarve

Q 10. Who is the director of “Decoding Shankar” – a Documentry on singer Shankar Mahadevan that won Best Biography Film Award at the Toronto Internatonal Women Film Festival 2021?

A. Sanjay Leela Bhanshali
B. Karan Johar
C. Meghna Gulzar
D. Deepti Pillay Sivan

Answer – Deepti Pillay Sivan

KBC Offline Quiz Answers Today 21 October 2021 [Live] – KBC 24*7 Quiz Answers Today

  1. B
  2. C
  3. A
  4. C
  5. B
  6. D
  7. C
  8. A
  9. B
  10. D

KBC Offline Quiz Answers Today 21 October 2021 [Live] – KBC 24*7 Quiz Answers Today – Hindi Version

Q1. निम्नलिखित में से किस वंश का संस्थापक पुष्यमित्र था?

उत्तर: B. शुंग

प्रश्न २. किस प्रधान मंत्री को “भारतीय आर्थिक सुधारों के जनक” के रूप में भी जाना जाता है?

उत्तर: C. पी वी नरसिम्हा राव

Q3. एक बेसबॉल खेल में एक टीम के कितने खिलाड़ी मैदान पर होते हैं?

उत्तर: A. 9 खिलाड़ी

प्रश्न4. किस देश ने 50 वर्षों में पहली बार भारत को सेब का निर्यात किया है?

उत्तर: C. यूनाइटेड किंगडम

प्रश्न5. राइनो हॉर्न किसका बना होता है?

उत्तर: B. केरातिन

प्रश्न6. “जेस्ट फॉर लाइफ” पुस्तक के लेखक हैं?

उत्तर: D. एमी ज़ोला

प्रश्न7. वल्लभी निम्नलिखित में से किस राजवंश की राजधानी थी?

उत्तर: C. मैत्रक

प्रश्न 8. Indus River का दूसरा नाम क्या है?

उत्तर: A. सिंधु

प्रश्न 9. हिंदी फिल्म अभिनेता इरफान खान ने निम्नलिखित में से किस फिल्म के लिए राष्ट्रीय पुरस्कार जीता?

उत्तर: B. पान सिंह तोमर

प्रश्न10. चूहा निम्नलिखित में से किस देवता का वाहन है?

उत्तर: D. भगवान गणेश

KBC Offline Quiz Answers Today 21 October 2021 [Live] – KBC 24*7 Quiz Answers Today – English Version

Q1. Pushyamitra was the founder of which of the following Dynasty?

Answer: B. Shunga

Q2. Which Prime Minister is also known as “Father of Indian Economic Reforms’?

Answer: C. P V Narasimha Rao

Q3. In a baseball game, how many players of a the team are on the field?

Answer: A. 9 Players

Q4. Which country has exported apples to India for the first time in 50 years?

Answer: C. United Kingdom

Q5. Rhino horn is made up of?

Answer: B. Keratin

Q6. The author of the book “Zest for Life” is?

Answer: D. Emie Zola

Q7. Vallabhi was the capital of which of the following Dynasty?

Answer: C. Maitraka

Q8. What is the other name of the Indus river?

Answer: A. Sindhu

Q9. The Hindi film actor Irrfan Khan won National award for which of the following movie?

Answer: B. Paan Singh Tomar

Q10. Mouse is the Vahana of which of the following god?

Answer: D. Lord Ganesha

KBC Offline Quiz Answers Today 20 October 2021 [Live] – KBC 24*7 Quiz Answers Today

  1. A
  2. B
  3. A
  4. B
  5. D
  6. A
  7. B
  8. B
  9. D
  10. C

KBC Offline Quiz Questions & Answers Today 20 October 2021 [Live]

Q1) Who is the story writer of the Hindi movie “Bajrangi Bhaijaan” ?

Answer: K. V. Vijayendra Prasad

Q2) Dulles International Airport serves which American city?

Answer: Washington D. C

Q3) On which Caribbean island can you find the Blue Mountains?

Answer: Jamaica

Q4) Who was appointed as the MD & CEO of Dhanlaxmi Bank earlier this year?

Answer: J K Shivan

Q5) Former cricket legend Chris Cairns was a part of which nation’s national cricket team?

Answer: New Zealand

Q6) Amravati city is located on the banks of which river?

Answer: Krishna

Q7) Lion, Leopard and Tiger are all species of which genus?

Answer: Panthera

Q8) Which of the following writer wrote the book ‘Asian Drama’?

Answer: Gunnar Karl Myrdal

Q9) In which Indian state are the Elephanta Caves situated?

Answer: Maharashtra

Q10) India will host the Badminton World WIN Federation Championships for the second time in which year?

Answer: 2026

KBC Offline Quiz Answers Today 19 October 2021

Q 1. At Tokyo Olympics 2020, singer Ananya Birla teamed up with which composer for the official cheer song of the Indian contingent titled “Hindustani Way”?

A. Amit Trivedi
B. Pritam
C. Vishal-Shekhar
D. A.R. Rahman

Answer – A. R. Rahman

Q 2. Which City will host the Durand Cup 2021?

A. Kolkata
B. Mumbai
C. Dehradun
D. Hyderabad

Answer – Kolkata

Q 3. The consept of gravity was discovers by which famous physicist?

A. Thomas Edison
B. Stephen Hawking
C. Albert Einstein
D. Isaac Newton

Answer – Isaac Newton

Q 4. The famous book : The general Theory of Employment, Interest and Money” is written by which author?

A. Jean-Baptise Say
B. John Cairncross
C. John Maynard Keynes
D. Narendra Modi

Answer – John Maynard keynes

Q 5. Who propounded the opportunity cost theory of international trade?

A. Ricard
B. Marshall
C. Heckscher & Ohlin
D. Gottfried Haberler

Answer – Gottfried Haberler

Q 6. Who discovered the planet Uranus?

A. William Herschel
B. Copernucus
C. Galieo
D. F. Hoyle

Answer – William Herschel

Q 7. Snaked, Turtle, Lizards and Crocodiles fall under which category of animals?

A. Aves
B. Amphibian
C. Pisces
D. Reptile

Answer – Reptile

Q 8. Which Jain Council was held at Pataliputra?

A. First
B. Second
C. Third
D. Forth

Answer – First

Q 9. Which institution Conducted the first LiDAR-based project to map water requirement within forest areas?

A. ISRO
B. WAPCOS
C. NPCC
D. NHAI

Answer – WAPCOS

Q 10. Which of the following is britain’s busiest railway station in terms of services, with more than 2,000 trains a day passing through?

A. Victoria
B. London Bridge
C. Clapham Junction
D. Liverpool Street

Answer – Clapham Juction

KBC Offline Quiz Answers Today 18 Oct 2021

  1. Answer : A
  2. Answer : D
  3. Answer : C
  4. Answer : D
  5. Answer : A
  6. Answer : C
  7. Answer : B
  8. Answer : A
  9. Answer : D
  10. Answer : C

KBC Offline Quiz Answers Today 18 October 2021

Q 1. In which country are the Great Bear Lake and Great Slave lake located?

A. Canada
B. Japan
C. Germany
D. New Zealand

Answer – Canada

Q 2. Which of the following Indian film directors is also a choreographer?

A. Divya Khosla Kumar
B. Zoya Akhtar
C. Meghna Gulzar
D. Farah Khan

Answer – Farah Khan

Q 3. Which is the largest State of India?

A. Madhya Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Rajasthan
D. Maharashtra

Answer – Rajasthan

Q 4. Who is the current Finance Minister of India?

A. Manmohan Singh
B. Arun Jaitley
C. Piyush Goyal
D. Nirmala Sitaraman

Answer – Nirmala Sitaraman

Q 5. Which State Launched the Talent Search Campaign in the area of Sports?

A. madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Uttar Pradesh

Answer – Madhya Pradesh

Q 6. Which state government along with WWF-India conducted the first organized censurs for the conservation of Indus Dolphins?

A. Odisha
B. Kerala
C. Punjab

D. Maharashtra

Answer – Punjab

Q 7. Which of the following book is written by Jawaharlal negru?

A. Divine Comedy
B. Glimplses of World History
C. We the People
D. Wings of Fire

Answer – Glimplses of World History

Q 8. Romans Built which of the following temple at Muziris?

A. Temple of Augustus
B. Temple of Lord Ganesha
C. Temple of Lord Shiva
D. Temple of Lord Vishnu

Answer – Temple of Augustus

Q 9. How many countries are there in Africa?

A. 51
B. 50
C. 53
D. 54

Answer – 54

Q 10. In which year ISRO was established?

A. 1967
B. 1968
C. 1969
D. 1965

Answer – 1969

KBC Offline Quiz Answers Today 15 October 2021

Q 1. Which among the following is not a work of Rabindranath Tagore?

A. Chitra
B. The Golden Boat
C. Gora
D. Kapala Kundala

Answer – Kapala Kundala

Q 2. What is the full form of CPI?

A. Current Price Index
B. Consumer Price Index
C. Court Price Index
D. Costomer Price Index

Answer – Consumer Price Index

Q 3. Which cricketer has scored the most Test hundreds ever in Cricket?

A. Sachin Tendulkar
B. Steve Waugh
C. Shane Warne
D. Sunil Gavaskar

Answer – Sachin Tendulkar

Q 4. Which is the largest island on Earth?

A. Denmark
B. Goa
C. Greenland
D. Maldives

Answer – Greenland

Q 5. Which part of the cell is called the powerhouse of the cell?

A. Nucleus
B. Electron
C. Neutron
D. Mitochondria

Answer – Mitochondria

Q 6. What is the scientific name of Bengal Tiger?

A. Panthera tigris tigris
B. Panthera tigris altaica
C. Panthera tigris corbetti
D. Panthera tigris amoyensis

Answer – Panthera tigris tigris

Q 7. At Vallabhi, which jain Council was held?

A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Answer – Second

Q 8. The marine Aids to Navigation Bill, 2021 Seeks to use”Marine aids to navigation” to replace which term?

A. Marine Vessel
B. Submarine
C. Light House
D. Patrol Vessel

Answer – Light House

Q 9. In which country, Liberation of Saigon Day celebrated on April 30 is a Public holiday?

A. Malaysia
B. Russia
C. Mexico
D. Vietnam

Answer – Vietnam

Q 10. Which Union Ministry has chalked out a four-point strategy to handle the blockage at Suez Canal?

A. Ministry of Petroleum and Natural gas
B. Ministry of Commerce and Industry
C. Ministry of Heavy Industries and Public Enterprises
D. Ministry of External Affairs

Answer – Ministry of Commerce and Industry

KBC Offline Quiz Answers Today 14 October 2021

Q 1. Horticulture is related to which of the following revolution?

A. Golden Revolution
B. Protein Revolution
C. Yellow Revolution
D. Black Revolution

Answer – Golden Revolution

Q 2. Queensberry rules are a code of accepted rules in which sports?

A. Tennis
B. Hockey
C. Cricket
D. Boxing

Answer – Boxing

Q 3. Which of the following is the largest ocean?

A. Atlantic Ocean
B. Indian Ocean
C. Pacific Ocean
D. Arctic Ocean

Answer – Pacific Ocean

Q 4. What is the name of the world’s first female astronaut?

A. Kalpana Chawla
B. Valentina Tereshkova
C. Sirisha Bandla
D. Svetlana Savitskaya

Answer – Valentina Tereshkova

Q 5. Which among the following plan document has a subtitle “Inclusive growth”?

A. 10th Five Year Plan
B. 11th Five Year Plan
C. National Solar Mission
D. Bharat Nirman

Answer – 11th Five Year Plan

Q 6. Who is the author of “Divine Comedy”?

A. George Elioy
B. Dante Alighieri
C. John Milton
D. William Shakespeare

Answer – Dante Alighieri

Q 7. On the bank of Rijupalika river, who attained Kaivalaya?

A. Mahavira
B. Gautam Buddha
C. Kalidas
D. Chanakya

Answer – Mahavira

Q 8. Which state has introduced India’s first city sewage surveillance system?

A. Tamil nadu
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Uttar Pradesh

Answer – Karnataka

Q 9. Which federal state consists of 26 Cantons?

A. Switzerland
B. Mexico
C. Russia
D. Germany

Answer – Switzerland

Q 10. Mughal School has which specific style of painting?

A. Warli Painting
B. North ASian Painting
C. South Asian Painting
D. All of the Above

Answer – South Asian Painting

Share on:
Author: Amresh Mishra
I am Amresh Mishra, owner of My Technical Hindi Website. I am a B.Sc graduate degree holder and 21yrs old young entrepreneur from the City of Patna. By profession, I'm a web designer, computer teacher, google webmaster and SEO optimizer. I have deep knowledge of Google AdSense and am interested in Blogging.

Leave a Comment