KBC Offline Quiz Answers Today (20 December 2021) : Kaun Banega Crorepati Play Along 24×7 Quiz Answers [Live Update]

KBC Offline Quiz Answers Today: इस पोस्ट में KBC Offline Quiz Answers Thursday, 26th May 2022 दिया गया है. आजकल लोगों के बीच KBC Offline Quiz काफी प्रचलित हो रहा है. आपने कौन बनेगा करोड़पति (KBC) के बारे में तो सुना ही होगा. अमिताभ बच्चन जी के द्वारा इस KBC Program Season 13 का शुभारम्भ किया गया है और आजकल Sony Liv App के माध्यम से इसका Offline Quiz काफी लोगों के द्वारा खेला जा रहा है.

प्रतिदिन इस Quiz में 10 Questions दिए जाते हैं जिसका जवाब देकर आप लाखों रुपये कमा सकते हैं. तो आज इस पोस्ट में हम KBC Offline Quiz Answers Today Thursday, 26th May 2022 के बारे में बताने वाले हैं. इस KBC Offline Quiz Answers देखकर Quiz में भाग लें और जीतें लाखों इनाम.

यहाँ आपको हम प्रतिदिन Live Update KBC Offline Quiz Answers Today सबसे पहले लाकर देंगे. इससे आप KBC Offline Quiz में पूछे जाने वाले प्रश्नों का बिलकुल सही जवाब दे पायेंगे. तो आइये Kaun Banega Crorepati (KBC) Offline Quiz Answers Today के बारे में बात करते हैं.

KBC Offline Quiz Answers Today [Live]
Contents show

KBC Quiz | KBC Quiz Details

Quiz NameKBC Play Along 24×7 Quiz
Quiz Start Time10:00 AM (Mon-Fri)
Winner PrizeRs. 1,00,000
Quiz Duration30 Seconds Per Questions

KBC Offline Quiz कैसे खेलें? | How to Participate KBC 24×7 Offline Quiz

यहाँ पर KBC Offline Quiz खेलने के लिए कुछ साधारण Steps दिए गए हैं, इसे Follow करके आप KBC Offline Quiz में भाग ले सकते हैं.

  1. सबसे पहले Play Store से Sony Liv App डाउनलोड करें. यह App, iPhone के लिए App Store पर भी उपलब्ध है.
  2. Sony Liv App Install होने के बाद इसे Open करें.
  3. Open करने के बाद अपना Gender चुनें, और अपना Date of Birth डालें और इसके बाद आगे बढें.
  4. इसके बाद अपना Mobile Number डालकर या अपने Google Account या Social Account से Signup करें.
  5. इसके बाद आपके सामने Sony Live Homepage आ जायेगा, थोडा नीचे Scroll करने पर आप Play Along Section देखेंगे.
  6. इसके बाद फिर से आपको KBC Play Along के लिए Signup करना होगा.
  7. आपके सामने Quiz खेलने के लिए दो Options हैं, KBC Play Along Gold अथवा KBC Play Along Regular. यदि आपके पास Sony Liv Subscription है तभी आप KBC Play Along Gold में भाग ले सकते हैं, इसमें इनाम जीतने की अधिक सम्भावना होती है. अन्यथा Play Along Regular पर क्लिक करें.
  8. इसके बाद Language चुनें और 24*7 Quiz पर क्लिक करें.
  9. यहाँ KBC Offline Quiz Answers Today Thursday, 26th May 2022 दिया गया है.

KBC Offline Quiz Rules

  • प्रत्येक प्रश्न का जवाब देने के लिए आपके पास 30 Seconds का समय होगा.
  • सही जवाब देने के बाद ही आप अगले प्रश्न के लिए बढ़ सकते हैं.
  • आप सहायता के लिए कुछ Lifelines का भी इस्तेमाल कर सकते हैं.

KBC Offline Quiz Answers Today : Thursday, 26th May 2022

KBC Offline Quiz Answers Today KBC 24×7 Quiz Answers Today यहां देखें सबसे पहले

[KBC Offline Quiz Answers Today को अपडेट करने के लिए यहां क्लिक करें: Click Here]

[यदि आप उत्तर नहीं देख पा रहे हैं तो पेज को रिफ्रेश करें या यहां क्लिक करें: Click Here to Refresh Dainik Bhaskar Daily Quiz Answers]

KBC Offline Quiz Answers Today Thursday, 26th May 2022

KBC Offline Quiz Today शुरू होने के तुरंत बाद हम आपके लिए KBC Offline Quiz Answers Today लेकर उपस्थित हो जाते हैं. आज का Quiz सुबह 10 बजे स्टार्ट होगा. आप नीचे के Refresh बटन पर क्लिक करके आज का KBC 24×7 Quiz Answers Today प्राप्त कर सकते हैं. जब तक की आपके सामने KBC Offline Quiz Answers Today न दिखने लगे, तब तक Refresh बटन पर क्लिक करके Post को Refresh करें.

KBC Offline Quiz Answers Today 20th December 2021

Coming on 10:00 AM, Refresh this Page by Clicking here Until Answers are Seen.

KBC Offline Quiz Answers Today 17th December 2021

Q1) Which country won the prestigious badminton title ‘Thomas Cup Men 2021′?

Answer: Indonesia

Q2) Dialysis is used to perform the function of what?

Answer: Kidney

Q3) What is the name of the TV serial in which actor Shahrukh Khan made his television debut?

Answer: Fauji

Q4) Taimur is the name of the son of which popular Bollywood couple?

Answer: Saif – Kareena

Q5) Lectin protein is found in which of the following?

Answer: Peanuts

Q6) In 1983, who became the first Indian woman footballer to win an Arjuna Award?

Answer: Shanti Mullick

Q7) Which is the largest butterfly in the UK?

Answer: Swallowtail

Q8) Kanchipuram is known as what?

Answer: City of thousand temples

Q9) Which of the following book was written by Graham Greene?

Answer: The power and the Glory

Q10) The minister of the Gahadvala King Govindachandra and author of Kalpadruma was __?

Answer: Lakshmidhara

KBC Offline Quiz Answers Today 16th December 2021

Q1) Who has been appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of the Target Olympic Podium Scheme?

Answer: Commodore P.K. Garg

Q2) In which of the following film Amitabh Bachchan shared the screen space with his son Abhishek Bachchan and daughter-in-law Aishwariya Rai Bachchan?

Answer: Bunty and Babli

Q3) Which is the loudest insect in the world?

Answer: Cicada

Q4) Actor Akshay Kumar worked at which place among the following before entering the film industry?

Answer: Restaurant

Q5) Approximately how many cups of tea are drunk in the UK every day?

Answer: 100 Million

Q6) Who was the first captain of independent India’s Olympic Football team?

Answer: Dr. Talimeren Ao

Q7) What is the growing of two or more crops simultaneously on the same field in a definite pattern known as?

Answer: Intercropping

Q8) How often the agricultural census in India is conducted?

Answer: Every 5 years

Q9) Who was the founder of the Nanda dynasty?

Answer: Mahapadma Nanda

Q10) Tirutakkatevar has written which of the following book?

Answer: Jivaka Chintamani

KBC Offline Quiz Answers Today 15th December 2021

Q1) Who wrote the book ‘India Wins Freedom’?

Answer: Maulana Abdul Kalam Azad

Q2) The World Bank has suspended aid to which country following a recent military coup?

Answer: Sudan

Q3) In which of the following film Aditya Narayan acted a child artist?

Answer: Pardes

Q4) Which country is ‘Kaiserschmarrn’ from?

Answer: Austria

Q5) Ranbir Kapoor’s film Saawariya was directed by whom?

Answer: Sanjay Leela Bhansali

Q6) Which insect was the first living creature to be sent into space?

Answer: Fruit Fly

Q7) In which year did tennis originally become an Olympic sport?

Answer: 1896

Q8) Which sector is the backbone of the Indian economy?

Answer: Agriculture

Q9) What is the cultivation of crops with an annual rainfall is less than 750mm called?

Answer: Dry Farming

Q10) Who were the immediate successors of the Mauryas in Magadha?

Answer: The Shunga Dynasty

KBC Offline Quiz Answers Today 14th December 2021

Q 1. Which of the following movie has Govinda and Sanjay Dutt in the lead role?

A. Coolie No. 1
B. Haseena Maan Jaegi
C. Baastav
D. Bhagam Bhaag

Answer – Haseena Maan Jayegi

Q 2. Which Indian footballer was the first to join a team in America’s Major League Soccer, singing for the Kansas City Chiefs in 2010?

A. Bhaichung Bhutia
B. Shabbir Ali
C. Sunil Chetri
D. Anirudh Thapa

Answer – Sunil Chhetri

Q 3. Chicken Tikka Masala was invented in which of the following country?

A. Scotland
B. Japan
C. Germany
D. Australia

Answer – Scotland

Q 4. Who has been newly appointed as the Chairperson of National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT)?

A. Ramalingam Sudhakar
B. Sudhansu Jyoti Mukhopadhaya
C. Ashok Bhushan
D. B L Bhat

Answer – Ashok Bhushan

Q 5. Which beetle is the strongest insect on the planet earth?

A. Horned Dung Beetle?
B. Longhorn Beetle
C. Hercules Beetle
D. Stag Beetle

Answer – Horned Dung Beetle

Q 6. What is the home country of the professional tennis player Roger Fedrer?

A. England
B. Canada
C. Israel
D. Switzerland

Answer – Switzerland

Q 7. Who announced the introduction of National Food Secutrity Act?

A. Pranab Mukharjee
B. Dr. Manmohan Singh
C. P. Chidambaram
D> Arun Jaitley

Answer – Pranab Mukharjee

Q 8. What does water turn into when its heated?

A. Dew
B. Snow
C. Steam
D. None of the above

Answer – Steam

Q 9. Which of the following book is written by Dante?

A. Gandhi and Stalin
B. The Divine Comedy
C. My Master
D. History

Answer – The Divine Comedy

Q 10. Which among the following is a place in Larkana district of the Sindh province in Pakistan?

A. Alamgirpur
B. Harappa
C. Rangapur
D. Muhenjo Daro

Answer – Mohenjo Daro

KBC Offline Quiz Answers Today: 13th December 2021 Kaun Banega Crorepati [Live Update]

Q1) Which among the following state is the origin of the sweet dish ‘Basundi’?

Answer: Gujarat

Q2) Who has been appointed as the Chairman of the newly constituted development finance institution – National Bank for Financing Infrastructure and Development (NaBFID)?

Answer: K V Kamath

Q3) The surplus earned by a factor other than land in the short period is referred to as?

Answer: Quasi Rent

Q4) The form of farming in which farmers focus on growing enough food to feed themselves and other family members is known as?

Answer: Subsistence Farming

Q5) Which of the following singer has also been a television host and an actor?

Answer: Sonu Nigam

Q6) On average, for how many days does a bumblebee live?

Answer: 28 days

Q7) Which is the most powerful piece on a chessboard?

Answer: Queen

Q8) Early blight is a disease of which vegetable that is caused by the fungus Alternaria solani?

Answer: Potato

Q9) Which of the following is not a fossil fuel?

Answer: Wood

Q10) Which of the following author wrote the novel ‘Godaan’?

Answer: Munshi Premchand

KBC Offline Quiz Answers Today: 10th December 2021 Kaun Banega Crorepati [Live Update]

Q1) Who is known as ‘Lord of Ayurveda’?

Answer: Lord Dhanvantari

Q2) Who was the brother-in-law of the Indian emperor Harshavardhan?

Answer: Grahavarmana

Q3) Which of the following is a thin disk that is used to store data?

Answer: DVD

Q4) Leatherbacks and Ridleys are types of what?

Answer: Turtles

Q5) Which of the following is the writer of Kavyadarsha and Dasakumaracharita?

Answer: Dandin

Q6) In which of these hindi films, Akshay Kumar and Amitabh Bachchan have worked together?

Answer: Ek Rishtaa

Q7) Which among the following is the main crop of Madhya Pradesh?

Answer: Wheat

Q8) How many total squares are there on a chessboard?

Answer: 204

Q9) Where does the Caesar salad originate from?

Answer: Mexico

Q10) In chess, who recently became the 21st Woman Grand Master from India?

Answer: Divya Deshmukh

KBC Offline Quiz Answers Today: 9th December 2021 Kaun Banega Crorepati [Live Update]

Q1) For which of the following, the term “Paper Gold” is used?

Answer: Special Drawing Rights

Q2) Which form did King Arjuna adopt during the Agyatavasa period of Pandavas in Mahabharata?

Answer: Brihannala

Q3) In the context of the Sangam Age, which among the following was the ruling class in society?

Answer: Arasar

Q4) Which is Turkey’s second-largest lake that has entirely receded this year due to climate change?

Answer: Lake Tuz

Q5) A Thousand Trees’ is a single by which Welsh rock band?

Answer: Stereophonics

Q6) Where does coffee originate from?

Answer: Ethiopian plateau

Q7) Which animal can change its body color?

Answer: Chameleon

Q8) Lady Doctors: The Untold Stories of India’s First Women in Medicine’ is written by which writer?

Answer: Kavitha Rao

Q9) Which of the following gives us route planning for travelling by foot, car, bicycle and air?

Answer: Maps

Q10) Which country won the Kabaddi World Cup 2020?

Answer: Pakistan

KBC Offline Quiz Answers Today: 8th December 2021 Kaun Banega Crorepati [Live Update]

Q1) Which is the hardest naturally occurring substance?

Answer: Diamond

Q2) According to Hindu mythology, who is the daughter of King Himavan?

Answer: Goddess Parvati

Q3) Which tree’s leaves are the symbol of the National Trust?

Answer: Oak Tree

Q4) International Finance Corporation (IFC) is part of which of the following?

Answer: World Bank

Q5) Actor Rajkumar Rao did a 3 sec role in which movie?

Answer: Rann

Q6) In which state was India’s largest aromatic garden, with over 140 fragrant plant species inaugurated recently?

Answer: Uttarakhand

Q7) Which of the following authors wrote Navasahasanka charita?

Answer: Padmagupta

Q8) Which of the following is not a source of Vitamin A?

Answer: Cantaloupe

Q9) Which greek ruler sent Megasthenes to the court of Chandragupta Maurya?

Answer: Seleucus I

Q10) In which country did chess first originate?

Answer: India

KBC Offline Quiz Answers Today: 7th December 2021 Kaun Banega Crorepati [Live Update]

Q1) What is the scientific study of plant life known as?

Answer: Botany

Q2) To whom did Sanjay narrate the action of Kurukshetra lived during the battle?

Answer: Dhritarashtra

Q3) Which is the lightest planet in our solar system?

Answer: Saturn

Q4) Which of the following is the richest source of Vitamin C?

Answer: Cantaloupe

Q5) Who among the following was the propounder of the Madhyamika Philosophy?

Answer: Nagarjuna

Q6) ‘The 7 Sins of Being a Mother’ book is written by whom?

Answer: Tahira Kashyap Khurana

Q7) Due to the worldwide Great Depression, the ‘New Deal’ was declared by?

Answer: Franklin D. Roosevelt

Q8) Which of the following duo is known for screenwriting in Hindi Films?

Answer: Salim Khan – Javed Akhtar

Q9) Which country is India’s main rival in tea export?

Answer: Sri Lanka

Q10) Who is often considered to be one of the greatest badminton men’s single players of all time with 5 world champion and 2 Olympic champion titles?

Answer: Lin Dan

KBC Offline Quiz Answers Today: 6th December 2021 Kaun Banega Crorepati [Live Update]

Q1) When was the first pineapple found?

Answer: 1493

Q2) Bearded Dragons are originally from which country?

Answer: Australia

Q3) Who is known as the ‘Father of Tamil literature’?

Answer: Agastya

Q4) Who wrote ‘Nathuram Godse: The True Story of Gandhi’s Assassin’?

Answer: Journalist Dhaval Kulkarni

Q5) On the banks of the Sarayu river, which kingdom was located?

Answer: Ayodhya

Q6) Which bank has partnered with IIM Bangalore to provide funding for identified startups?

Answer: Indian Bank

Q7) What is the hybrid variety of mango developed from the cross of Neelum and Alphonso called?

Answer: Ratna

Q8) Which singer sang music composer S D Burman’s last composed song “Badi Sooni Sooni Hai” for the film ‘Mili’?

Answer: Kishore Kumar

Q9) Which of the following is biodegradable?

Answer: Kitchen Waste

Q10) What is the name of the international badminton tournaments for men’s team competition?

Answer: Thomas Cup

KBC Offline Quiz Answers Today: 3rd December 2021 Kaun Banega Crorepati

Q1) Who has written the ‘Monk in a Merc’ book?

Answer: Dr. Ashok Panagariya

Q2) Energy captured from the sun’s rays is called as?

Answer: Solar Power

Q3) India’s 1st Forest Healing center opened in which state?

Answer: Uttarakhand

Q4) What do we call the area where a game of ice hockey is played?

Answer: Ice Rink

Q5) In January 2021, which among the following was formally declared as the 34th district of the Indian state of Assam, carved out of Barpeta district?

Answer: Bajali

Q6) The term ‘Micro Economics’ and ‘Macro Economics’ was coined by?

Answer: Ragnar Frisch

Q7) Who has given his voice to the anthem on India’s Covid 19 vaccination that was released recently?

Answer: Kailash Kher

Q8) In which vahana Lord Rama returned to Ayodhya from Lanka?

Answer: Pusphak Vimaman

Q9) The word jungle originates from a which language?

Answer: Sanskrit

Q10) Love Apple is another name of what?

Answer: Tomato

KBC Offline Quiz Answers Today: 2nd December 2021 Kaun Banega Crorepati

Q1) The cabin in which pilots of a plane sit is called as?

Answer: Cockpit

Q2) What is ‘Ghee’?

Answer: A type of clarified butter

Q3) India’s biggest Kidney Dialysis Hospital has been inaugurated at which place in Delhi?

Answer: Balasahib Gurudwara

Q4) In which city is the headquarters of the International Ice Hockey Federation based?

Answer: Zurich, Switzerland

Q5) Which probe of NASA orbiting Jupiter has found that the planet’s Great Red Spot is deeper than scientists had previously thought?

Answer: Juno

Q6) In which type of economy, all productive resources are owned and controlled by the government?

Answer: Socialist

Q7) Who amongst the following is the author of the book ‘Katha Kaho Urvashi’?

Answer: Dalip Kaur Tiwana

Q8) Which one is the unique weapon of Lord Shri Krishna?

Answer: Sudarshana Chakra

Q9) What is a dish that has rice and coconut as the main ingredients?

Answer: Coconut Rice

Q10) Among the following, which food contains Vitamin D?

Answer: All of the above

KBC Offline Quiz Answers Today: 1st December 2021 Kaun Banega Crorepati

Q1) In 2018, which famous personality was appointed as the official brand ambassador of Sikkim?

Answer: A R Rahman

Q2) Which of the following Indian cricketer was awarded with the honorary life membership by the Marylebone Cricket Club (MCC) on 19 October 2021 along with Harbhajan Singh?

Answer: Javagal Srinath

Q3) Which of the following is the oldest Smriti?

Answer: Manu Smriti

Q4) Which of the following is the oldest stone structure in India?

Answer: The Great Stupa Of Sanchi

Q5) The Earth is a ___

Answer: Planet

Q6) Which term is used when a player violates the rules in Badminton?

Answer: Fault

Q7) Which scripture was called his ‘Mother’ by Gandhiji?

Answer: Bhagwat Geeta

Q8) The Worldwide Great Depression happened in which year?

Answer: 1929

KBC Offline Quiz Answers Today 29th November 2021 [Live]

Q1) Who is the writer of the book ‘All Time Favorites for Children’?

Answer: Ruskin Bond

Q2) Which of these is not in the New Delhi?

Answer: Hawa Mahal

Q3) Who was the original mother of Karna?

Answer: Kunti

Q4) Which of the following movie is not related to Irrfan Khan?

Answer: Henna

Q5) In India, ‘Garima Savings Account’ for women has been launched by whom?

Answer: Ujjivan SFB

Q6) The scientific study of landforms, their processes, form and sediments at the surface of the earth is known as?

Answer: Geomorphology

Q7) What is the national game of Japan?

Answer: Sumo

Q8) In which country ‘Bhoodan Grove’ was planted by Sarvodaya workers in 1960?

Answer: Israel

Q9) Where is the headquarters of Samsung located?

Answer: South Korea

Q10) Who was the first human being to step on Moon’s surface?

Answer: Neil Armstrong

KBC Offline Quiz Answers Today 26th November 2021 [Live]

Q1) Which Brazilian footballer played in the Indian Football League 2002?

Answer: Jose Ramirez Barreto

Q2) The ‘Scorched earth’ policy in Java was followed by whom?

Answer: Dutch

Q3) Any lost or abandoned fishing gear that continues to trap and kill marine life is known as?

Answer: Ghost Fishing

Q4) Who is the author of the famous statement, “That Government is the best which governs least”?

Answer: Henry David Thoreau

Q5) In which year did the Chernoby, Nuclear accident take place?

Answer: 1986

Q6) National Stock Exchange (NSE) has acquired a percentage equity stake in the Indian Gas Exchange (IGX).

Answer: 26%

Q7) Which of the following actor has won the lifetime achievement award at the 2018 ‘Political and Public Life Awards’ in UK?

Answer: Shatrugan Sinha

Q8) A biological process by which an animal physically develops after birth or hatching is known as?

Answer: Metamorphosis

Q9) Who is the first Indian woman in the world to swim across the seven important seas?

Answer: Bula Chaudhary

Q10) The Gayatri Mantra is in which of the following Vedas?

Answer: Rig Veda

KBC Offline Quiz Answers Today 25th November 2021 [Live]

Q 1. Who were the colonial power in Indonesia?

A. French
B. Portuguese
C. British
D. Dutch

Answer – Dutch

Q 2. Which one of the following is used as a food preservative?

A. Sodium benzoate
B. Sodium Thiosulphate
C. Sodium Hydroxide
D. Sodium Bicarboante

Answer – Sodium Benzoate

Q 3. Which of the following is the folk dance of Meghalaya?

A. Kathakali
B. Ghoomar
C. Laho
D. Lavani

Answer – Laho

Q 4. In September 1977, Brazilian football player Pele came to india with club to play against Mohun Bagan?

A. New York Cosmos
B. AC Milan
C. Sao Paolo
D. Real Madrid

Answer – New York Cosmos

Q 5. The Strait of Gibraltar connects the Atlantic Ocean to Which sea?

A. Caspian Sea
B. Paersian Gulf
C. Mediterranean Sea
D. red Sea

Answer – Maditerranean Sea

Q 6. Which king started the organization of the kumbh fair at Allahabad?

A. Harshavardhana
B. Dhruvasena
C. Narsimhavarman
D. Akbar

Answer – Harshavardhana

Q 7. The Lord of the Dance “Nataraja”, is a depiction of which god?

A. Lord Vishnu
B. Lord Shiva
C. Lord Brahma
D. Lord Krishna

Answer – Lord Shiva

Q 8. Which city is famous for “Pav Bhaji” & “Vada Pav”?

A. Mumbai
B. Kolkata
C. Manali
D. Madurai

Answer – Mumbai

Q 9. In India, pearl millet is also known as?

A. Gehu
B. Bajra
C. Maize
D. Kuttu

Answer – Bajra

Q 10. Joint military exercise DUSTLIK II was organized in Uttarakhand between which two countries?

A. India-Afganistan
B. India-Uzbekistan
C. Isreal-Bangladesh
D. Uzbekistan-Isreal

Answer – India-Uzbekistan

 

KBC Offline Quiz Answers Today 24th November 2021 [Live]

Q 1. What is Mitochondria is Also known as?

A. Protons
B. Regulator of Cell
C. Energy House
D. Power House of a Cell

Answer – Power House of a Cell

Q 2. What sport did the Iroquois Indians Invent?

A. Tennis
B. Football
C. Lacrosse
D. Badminton

Answer – Lacrosse

Q 3. Which bollywood personality has been honored with the “Swara Mauli Award”?

A. Jeetendra
B. Lata Mageshkar
C. Amitabh Bachchan
D. Sridevi

Answer – Lata Mageshkar

Q 4. Which is the oldest football competition in India?

A. Federation Cup
B. Aryan Cup
C. Santosh Trophy
D. Durand Cup

Answer – Durand Cup

Q 5. What is a farfalle?

A. Bread
B. Pizza
C. Pasta
D. Samosa

Answer – Pasta

Q 6. How many segment are usually inside most oranges?

A. 9
B. 10
C. 11
D. 12

Answer – 10

Q 7. Who is the first citizen of India?

A. The President
B. The Prime Minister
C. Chief Minister
D. Speaker of Lok Sabha

Answer – The President

Q 8. Ambika was the mother of which of the following king?

A. Arjuna
B. Ravana
C. Karna
D. Dhritarashtra

Answer – The President

Q 9. Which state will introduce the Gender Budget for FY 2021-22?

A. Uttar Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Kerela

Answer – Andhra Pradesh

Q 10. On which day is the “World Lion Day” celebrated to mobilize support for Lion’s protection and conservation?

A. 10th May
B. 11th June
C. 12th May
D. 10th August

Answer – 10th August

KBC Offline Quiz Answers Today 23rd November 2021 [Live]

Q 1. In which year did All India Football Federation get FIFA Affiliation?

A. 1948
B. 1952
C. 1940
D. 1945

Answer – 1948

Q 2. Which is the first BRICKS country to join High Ambition Coalition for nature and People?

A. Brazol
B. India
C. Russia
D. China

Answer – India

Q 3. What are mammals covered with?

A. Scales
B. Feathers
C. Hair or Fur
D. Water

Answer – Hair or Fur

Q 4. Who assumed the form of a golden deer to help Ravana in kidnapping Goddess Sita?

A. Maricha
B. Bakasura
C. Bhima
D. Lord Shiva

Answer – Maricha

Q 5. M.K. Vellodi was appointed as the Chief Minister for the state of Hyderabad in Which year?

A. 1951
B. 1950
C. 1958
D. 1955

Answer – 1950

Q 6. What is the name of Indiadev’s elephant?

A. Jumbo
B. Marx
C. Airavata
D. Topsy

Answer – Airavata

Q 7. The Mountain peak Kedarnath is situated in which state?

A. Maharashtra
B. Uttarakhand
C. Chennai
D. Himachal Pradesh

Answer – UttaraKhand

Q 8. Which of these monuments will you find in Mumbai?

A. Getway of India
B. Red Fort
C. Jantar Mantar
D. Rashtrapati Bhavan

Answer – Getway of India

Q 9. “INS Karanj” is third in the series of six Scorpene-class diesel-electric submarine, being built by which company?

A. Cochin Shipyard Lt.
B. Mazagon Dock Shipbuilders Ltd.
C. Hindustan Shipyard Ltd.
D. Goa Shipyad ltd.

Answer – Mazagon Dock Shipbuilders Ltd.

Q 10. Which of the following movies became the first Bollywood film ever to release in Saudi Arabia?

A. Pad man
B. Raazi
C. Parmanu
D. Gold

Answer – Gold

KBC Play Along 24×7 Regular Offline Quiz Answers Today 22nd November 2021

Q1) Brine pools in the ocean have an unusually high level of what?

Answer: Salt

Q2) A Janapadin was the _ of Janapada

Answer: Ruler

Q3) Which one of the following is a hereditary disease?

Answer: Haemophilia

Q4) Who among the following were a community of skilled wood cutters and shifting cultivators?

Answer: Kalangs

Q5) Which of the following author has written the book ‘India of our Dreams’?

Answer: M.V.Kamath

Q6) For which Indian club did Bhaichung Bhutia play in 2002?

Answer: Mohun Bagan

Q7) ‘Living Well with Kidney Disease’ was the theme of which day in 2021?

Answer: World Kidney Day

Q8) Among the following, what is protein considered as?

Answer: Bodybuilder

Q9) In the epic Ramayana, with which weapon did Lord Rama finally kill Ravana?

Answer: Brahmastra

Q10) Which of the following actor has been honored with the ‘Godavari Gaurav’ award?

Answer: Amol Palekar

KBC Play Along 24×7 Regular Offline Quiz Answers Today 19th November 2021

Q1) BBC Indian Sportswoman of the Year award for 2021 has been won by whom?

Answer: Koneru Humpy

Q2) Which color cap is awarded to the player for scoring the most runs in the IPL?

Answer: Orange

Q3) In which layer of soil are most of the organic matter located?

Answer: Topsoil

Q4) Malaria can be cured with a drug extracted from which of the following tree?

Answer: Chinchona Tree

Q5) An estuary is an area where a freshwater river or stream meets with what from the following?

Answer: Ocean

Q6) The popular TV serial ‘Neem ka Ped’ was written by whom?

Answer: Dr. Rahi Masoom Raza

Q7) Which empire lasted the longest among the following?

Answer: The Rashtrakuta Dynasty

Q8) Madai festival is a tribal festival of which among the following states?

Answer: Chattisgarh

Q9) Which of the following states is famous for Houseboats?

Answer: Kerala

Q10) Bairam Khan was the Commander in Chief of which king?

Answer: Akbar

KBC Play Along 24×7 Regular Offline Quiz Answers Today 18th November 2021

Q1) Which cell contains light-absorbing pigment in plant cells?

Answer: Chloroplasts

Q2) Where were the hymns of Rigveda composed?

Answer: Punjab

Q3) The Government of India has proposed to partner with which institution for creating a Centre of Excellence in gaming?

Answer: IIT Bombay

Q4) A group of islands closely scattered in a body of water is known as?

Answer: Archipelago

Q5) Which of the following state is famous for Cruises?

Answer: Goa

KBC Play Along 24×7 Regular Offline Quiz Answers Today 17th November 2021

Q1) Which of the following is an edible underground stem?

Answer: Ginger

Q2) Who is the organizer of the Indian Premier League tournament?

Answer: BCCI

Q3) When did India become a member of the International Monetary Fund (IMF)?

Answer: 1945

Q4) Who wrote the line, ‘ A thing of beauty is a joy forever in his poem “Endymion”?

Answer: John Keats

Q5) The equator passes through which of the following African lake?

Answer: Victoria

Q6) The “Ring of Fire” is a string of volcanoes in and around what ocean?

Answer: Pacific Ocean

Q7) What are churros traditionally served with?

Answer: Chocolate

Q8) Who among the following has written Bangladesh national anthem ‘Amar Sonar Bangla’ ?

Answer: Rabindranath Tagore

Q9) Who was the first Indian ruler who had territory outside India?

Answer: Kanishka

Q10) Which organization has released the Report on Currency and Finance (RCF)?

Answer: RBI

KBC Play Along 24×7 Regular Offline Quiz Answers Today 16th November 2021

Q 1. Which of these is a micronutrient for plants?

Answer – Boron

Q 2. In IPL 2015, which bowler won the Purple Cap, awarded to the player with the highest number of wickets taken during the season?

Answer – Dwayne Bravo

Q 3. Africa has how many tome zones?

Answer – 6

Q 4. Which among the following Sikh Gurus introduced the Gurmukhi Script?

Answer – Guru Angad Deva

Q 5. Who was the Chairman of the first Finance Commission?

Answer – K.C. Neogy

Q 6. Which of the following book is a collection of the speeches of A. B. Vajpayee?

Answer – Three Decades in Parliament

Q 7. Which of the following is not a name of Indian Railway?

Answer – Lal Pari Express

Q 8. In the 2nd battle of Panipat in 1556, Hemu Vikramaditya defeated whom?

Answer – Akbar

Q 9. The Amazon River is connected to which major ocean?

Answer – Atlantic Ocean

Q 10. Which regurator in India has formed a committee to relook its information and security guidelines?

Answer – IRDAI

KBC Offline Quiz Answers Today से जुड़े अन्य सवाल

KBC Offline Quiz 24×7 में किस प्रकार के प्रश्न पूछे जाते हैं?

KBC Offline Quiz एक Knowledge Based Quiz है, इसमें आपसे General Knowledge से सम्बंधित प्रश्न पूछे जाते हैं. इसमें आपसे कुल 10 प्रश्न पूछे जाते हैं जिसके लिए आपको 4 Options दिए जाते हैं, उनमें से आपको एक सही Options का चयन करना होता है. प्रत्येक प्रश्न के लिए 30 सेकंड्स का समय मिलता है, आप सही उत्तर देने के बाद ही अगले प्रश्न के लिए बढ़ सकते हैं.

क्या KBC Offline Quiz प्रतिदिन खेले जाते हैं?

नहीं, KBC Offline Quiz सिर्फ सोमवार से शुक्रवार तक खेला जाता है. इस दिन प्रतिदिन सुबह 10 बजे से आप Quiz खेलना शुरू कर सकते हैं.

KBC Offline Quiz Answers Today कहाँ मिलेगा?

आपको इस वेबसाइट पर प्रतिदिन KBC Offline Quiz Answers Today मिलेगा. आप इस Answers को देखकर Quiz में भाग लेकर ढेरो पैसे जीत सकते हैं.

KBC Offline Quiz कबतक चलेगा?

KBC Offline Quiz 2021 के कुल 75 Episodes हैं, इसकी शुरुआत 23 August 2021 को हुई है, तथा इसका 75वां Episode 03 December 2022 को खेला जाएगा.

KBC Offline Quiz Answers Today [Video]

ये भी पढ़ें:

KBC Offline Quiz Answers Today

आज इस पोस्ट में मैंने आपको KBC Offline Quiz Answers Today के बारे में बताया. इस पोस्ट में प्रतिदिन नए-नए Questions से अपडेट किये जाते हैं. यहाँ आपको प्रतिदिन समय पर KBC Offline Quiz का Answer मिलेगा. उम्मीद करता हूँ आपको इस पोस्ट से मदद मिलेगी. यदि आपको यह पोस्ट पसंद आए तो इसे अन्य लोगों के साथ भी जरुर शेयर करें. यदि आप इस पोस्ट से सम्बंधित कोई भी सवाल पूछना चाहते हैं तो हमें कमेंट करके बताएं.

Disclaimer :इस पोस्ट के माध्यम से हमारा एकमात्र उद्देश्य KBC Offline Quiz Answers Today के बारे में जानकारी देना है. हमारा उद्देश्य न किसी Quiz का प्रमोशन करना है और न ही आपको उसे खेलने के लिए प्रेरित करना है. यह पोस्ट सिर्फ Education Purpose से किया गया है. कृपया अपनी रिस्क पर ही KBC Offline Quiz में हिस्सा लें!

Read Older Questions.. Click the link below.

Share on:
Author: Amresh Mishra
I am Amresh Mishra, owner of My Technical Hindi Website. I am a B.Sc graduate degree holder and 21yrs old young entrepreneur from the City of Patna. By profession, I'm a web designer, computer teacher, google webmaster and SEO optimizer. I have deep knowledge of Google AdSense and am interested in Blogging.

Leave a Comment